< Terug naar projecten overzicht

Vervangen brugdek en bewegingswerk Hofsingelbrug te Maasland

Opdrachtgever: Gemeente Midden-Delfland

Sinds enige tijd was de Hofsingelbrug in slechte staat.

De Hofsingelbrug is een handbediende ophaalbrug uit 1972. Met zijn ligging in het centrum van Maasland is dit voor bewoners een belangrijke ontsluiting naar de winkels. Ook 2 buslijnen maken gebruik van de brug voor de verbinding van Maassluis naar Delft.  

Na ruim 50 jaar was de brug toe aan een grote renovatie van het brugdek, het bewegingswerk en alle bijbehorende installaties. Tijdens de voorbereidingen is ervoor gekozen om het gehele brugval te renoveren in de fabriek: hiervoor moest het brugval in zijn geheel worden gedemonteerd, vervoerd en teruggeplaatst met behulp van kranen en speciaal transport inclusief alle bijbehorende verkeersmaatregelen. 

Om te voldoen aan de richtlijn zijn landverkeerseinen, scheepvaartseinen en een afsluitboominstallaties toegevoegd zodat de brug weer veilig bedient en gebruikt kan worden.  

De grootste uitdaging voor Centaur Projecten was het werk binnen gestelde termijn te realiseren. Zo zou de stremming voor het wegverkeer maximaal 3 weken mogen duren. Hiervoor is een omgevingsmanagement analyse gemaakt hoe we alle gebruikers van de brug zo goed mogelijk, en doorlopend kunnen informeren. Als tweede uitdaging kent Maasland een slechte bodemgesteldheid: voor het plaatsen van een mobiele kraan is er vooraf een gecertificeerde opname van weginrichting en aangrenzende panden gedaan. De kraanopstelling is door een constructeur getoetst op belastingen. Zo was een veilige kraanopstelling gegarandeerd en kan de opdrachtgever eventuele schades veroorzaakt door de mobiele kraan en /of transport claimen bij de aannemer. Als derde uitdaging hebben we technische afwijkingen ten opzichte van het bestek snel, vakkundig en pragmatisch aangepakt en voldoet de brug aan alle gestelde eisen. 

Uitgevoerde werkzaamheden zijn:

Toezicht en directievoering

 

Voordelen:

Korte lijnen
Voorkomen risico’s
Oplevering binnen budget

 

Hofsingelbrug-1.jpg

Hofsingelbrug-2.jpg

Hofsingelbrug-3.jpg

Hofsingelbrug-4.jpg

Hofsingelbrug-12.jpg

Terug naar projecten overzicht